Verbinding en Samenwerking in Actie: Teambuilding met Paarden

Vandaag was een hele leuke teambuilding dag. Adviseringsbureau KMS-Advisering kwam met 10 dames op bezoek met als doel een hele leuke middag te hebben. Het team bestond uit alle leden van het nog jonge bedrijf, de ondernemer, administratie, coaches, enzovoort. Iedereen was erbij.

Een teambuildings dag waarbij iedereen van het bedrijf aanwezig is, is altijd leuk en interessant. Zo kun je in hun onderlinge communicatie zien wie er vaak de leiding neemt en of dit veranderd wanneer je de groep voor de paarden zet.

Collega

Omdat het een teamcoaching met meer dan 6 deelnemers is heb ik een collega ingeschakeld. Dit is Peggy van HappyLeadership.nl. Peggy heeft in de communicatie branche in Amsterdam gewerkt voordat ze coach werd. Als coach en als persoon is zij erg proactief, authentiek en integer. Peggy heeft meer ervaring met groepen en ze heeft mij dus ook heel erg geholpen met de opzet van deze dag. Ze was er ook al vroeg om me te helpen alles op te bouwen, koffie en thee klaar te maken en al het lekkers klaar te leggen en het team te ontvangen. De dag zelf deden we dan ook samen.

Verassing!

Iets later dan gepland kwamen de auto’s bij mij het terrein opgereden. We zien ons contactpersoon, Kirsten, die al helemaal klaar is om te werken met de paarden. De andere dames komen wat verward en onzeker tevoorschijn, vrijwel allemaal netjes gekleed en totaal niet voorbereid voor de interactie met de paarden. ‘Verassing!’ Roept Kirsten enthousiast. Kirsten is een echt paardenmens en hoe tof is het om je passie met je bedrijf te combineren? De andere dames kleden zich even om en we nemen eerst maar eens een bakkie koffie, thee en wat lekkers. Iedereen stelt zichzelf voor en ze vertellen hun functies en hoe lang ze al in dienst zijn.

Vanuit verbinding doorpakken

Peggy had in haar voorbereiding de zin ‘vanuit verbinding doorpakken’ op de website van het bedrijf gelezen. Dit was gelijk een mooi thema om op verder te werken. We bespraken tijdens de thee en de koffie hun manier van werken, de samenwerkingen en omgang met elkaar als een team. Hier waren ze zelf erg enthousiast over. Vervolgens kregen de dames de kans om even contact te maken met de paarden. Uiteindelijk voelde ze zich allemaal goed rond de paarden en kon de middag beginnen.

De opdrachten

Peggy en ik hebben 2 verschillende opdrachten voorbereid. De eerste opdracht is in tweetallen samenwerken en de tweede opdracht mogen ze met het hele team doen. Beide opdrachten gaan over samenwerken, verbinding en communicatie. En wat gebeurd er als je de vocale communicatie weghaalt? Kunnen ze de opdracht voltooien zonder ook maar een woord te zeggen?

Een sterk en samenwerkend team

Gelukkig bevestigen de opdrachten wat het team al wist: hun samenwerking verloopt soepel en harmonieus. Er waren zeker wel dingen die nu meer opvielen dan dat ze verwacht hadden maar over het algemeen verliep het allemaal heel soepel. Na de nabespreking liepen de enthousiaste dames weer naar hun auto waarbij het voornaamste doel dus erg duidelijk behaald was: een leuke middag te hebben!

Referentie

Kirsten heeft na afloop nog een leuke referentie geschreven:

“Op 2 oktober hebben wij op een hele mooie zonnige ochtend mogen genieten van een inspirerende sessie. Met het team van KMS Advisering, onder begeleiding van Evy en Peggy en de prachtige paarden van Evy. 
Verbindend, inspirerend en uitdagend, om met elkaar, zonder woorden, zonder taal, doelen te bereiken. 
Iedereen heeft genoten van dit prachtig samenzijn en de begeleiding van Evy en haar team was top!”

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *