Ervaringen

Ik krijg geweldige reacties na de sessies. Hieronder staan enkele van de reviews:

Klokkijken bijles

Mijn dochter krijgt bijles van Evy en haar lieve Tinker Maddy. Ze zijn begonnen met het analoge klokkijken. Ze heeft al heel veel extra hulp gehad hiervoor op school, maar het wilde maar niet beklijven. Voor ons paardenmeisje leek deze bijles op het lijf geschreven. En dat bleek ook zo te zijn. Na één les ging ze al met enorme sprongen vooruit. Alle vertrouwen erin dat dit goedkomt. Daarna gaan we verder met de digitale klok. We zijn heel blij dat we Evy gevonden hebben!

Spelling bijles

Onze dochter van 9 jaar heeft spelling altijd moeilijk en niet leuk gevonden. Toen ik dit tegen kwam om bijles te volgen met paarden dacht ik dat het wel wat voor haar zou kunnen zijn. En dat was het ook. Ze vond het super leuk om te doen en ze heeft er zeker veel van geleerd. De regels heeft ze nu veel beter in haar hoofd en kan ze ook toepassen.
Voor mijn dochter was het dus leuk en leerzaam.

Spelling bijles

De spellingles met Evy en de paarden vond mijn dochter super leuk, daardoor gaat het leren met sprongen vooruit. Echt een aanrader!

Mindfulness op het paard

Als eerste Maddy lekker geborsteld en geknuffeld en daarna op een dekje met alleen de teugels stappen door de bak. Ik probeer recht te blijven zitten want in mijn hoofd ben ik al aan het bedenken dat ik eraf ga vallen. Ik voel niet echt de balans en ben krampachtig bezig om te blijven zitten. Hoe druk kan je in je hoofd zijn om maar niet van het paard af te vallen. Evy heeft Maddy vast aan de teugel dus dat geeft na een paar rondjes al een klein beetje een veilig gevoel.

Na een aantal rondjes stappen moet ik de teugel loslaten en mezelf helemaal uitstrekken met de handen in de lucht. Help, dat is heel eng want ik heb absoluut nog geen balansgevoel. Daarna gaan we verder met uitstrekken en rustig ademen naar de buik. Handen op de buik om daarheen te ademen. Na een aantal rondjes durf ik het toch mij zelf goed uit te strekken, met de handen in de lucht en rustig naar mijn buik te ademen. Er komt heel veel spanning los in mijn lichaam want ik ben zeker twee rondes aan het gapen. Elke keer komt er weer een nieuwe diepe gaap van onder uit mijn buik als ik mij uitrek en naar mijn buik adem. Maddy is zo relaxt en zo braaf dat ik mezelf nu wel durf te strekken en naar mijn buik te ademen zonder dat ik denk dat ik van Maddy afval. Mijn hersens draaien al minder overuren.

De volgende ronde is één worden met je paard. Ik hoef me niet meer uit te strekken met de handen in de lucht en naar beneden maar adem nu rustig naar mijn buik en probeer al mijn spieren te ontspannen. Voel goed wat erin mijn lichaam gebeurd en waar ik nog spieren aanspan. Ik leer hoe mijn lichaam aanvoelt als ik een spiert aanspan in mijn benen bijvoorbeeld of dat mijn lichaam heel ontspannen is als ik op Maddy zit. Ik luister naar de vogels om mij heen en luister naar de stappen die Maddy in de bak zet. Ik concentreer op die stappen en hoe ik beweeg op en samen met Maddy. Ik voel mijn billen op haar rug en ik voel mij steeds relaxter en adem nog dieper. Ik visualiseer dat ik adem naar de voorpoten van Maddy en voel dat als ik diep inadem ik zelfs één word met Maddy. Het lijkt net alsof ik Maddy ben die aan het lopen is. Mijn hele lichaam ontspant zich en volgens Evy is Maddy aan het afkauwen wat betekent dat de spanning uit mijn lichaam wordt afgevoerd. Ik vertrouw volledig op Maddy hoe zij loopt en beweegt en voel mij in verbinding met haar. Ik kom in een soort bubbel terecht wat voelt als een hele fijne relaxte energie. Ik zit niet meer in mijn hoofd maar voel alleen maar Maddy, het lopen en mezelf!

Na de les was ik super relaxt. Niet meer in mijn hoofd maar in verbinding met mijn hart. Hoeveel stress en blokkades kan je in je lichaam hebben zonder dat je je daar echt bewust van bent. Een hele leerzame les die je natuurlijk ook in je dagelijks leven kunt toepassen. Het bewust worden van de spanning in je hoofd en lichaam, het ademen en focussen om weer in contact met jezelf te komen in verbinding met je hart-energie. Alleen de bewustwording van zo’n les geeft al zoveel voldoening en positieve energie! Als je in verbinding met jezelf bent en in verbinding met het paard dan is rijden zoooo fijn om te doen. Je energietrilling wordt verhoogd, je voelt je blij en onbezorgd en de zware energie van de angst valt van je af. Blokkades in je energie ruim je zo samen met je paard zelf op. Zeg maar mindfulness in de praktijk. 

Ik doe al jaren aan yoga en meditatie maar de ervaring met Maddy heeft mij een heel andere kijk gegeven op hoe je ook op een andere manier in verbinding met jezelf kan komen. Bewustwording!

Bedrijfsgerichte teambuilding

Op 2 oktober hebben wij op een hele mooie zonnige ochtend mogen genieten van een inspirerende sessie. Met het team van KMS Advisering, onder begeleiding van Evy en Peggy en de prachtige paarden van Evy. 
Verbindend, inspirerend en uitdagend, om met elkaar, zonder woorden, zonder taal, doelen te bereiken. 
Iedereen heeft genoten van dit prachtig samenzijn en de begeleiding van Evy en haar team was top!

Spiegelwerk bij ADHD & RSD

Vooraf hadden Evy en ik besproken waar ik het over wilde hebben. Omgaan met afwijzing in combinatie met ADHD (RSD) was het onderwerp van gesprek.

Evy had overduidelijk haar huiswerk gedaan. Ze had informatie opgezocht over RSD (Rejection Sensitivity Disorder) en bijbehorende oefeningen voor tijdens de paardencoachingssessie.

Toen ik aan kwam stond Rose, het paard waar de coachingsessie mee zou plaatsvinden, nog lekker te knagen op een pluk hooi. Ze heeft een hele zachte en rustige uitstraling. Uitnodigend zou ik willen zeggen. Zacht en fluffy, met haar goude velletje en lange zwarte manen.

De oefening bestond uit drie verschillende zones in de bak, groen, oranje en rood. Iedere kleur passen bij de mate van afwijzing en hoeveel het mij raakt. Groen, geen probleem. Rose en ik stonden ontspannen en al snel gingen we naar oranje. Gelijk merkte ik aan Rose (en daardoor aan mijzelf) dat de spanning toenam. Terwijl ik dacht aan verschillende scenario’s waarin ik afgewezen word, balans ik op het kunnen managen en richting rood schieten. Ik merk op dat ik in oranje nog best veel zelf kan doen om er voor te zorgen dat ik niet escaleer naar rood. Wanneer ik tot die conclusie kom, ontspant Rose bevestigend. Fijn om te weten dat ik tot de correcte conclusie ben gekomen en dat ik niet zo hulpeloos ben als dat ik in eerste instantie dacht.

Daarna door naar rood. Alles in mij schreeuwt dat ik niet naar rood wil. Rose wilt ook niet met mij mee. Dit is precies waar ik bang voor ben. Als een soort ui, door middel van vragen die Evy mij stelt, beginnen we te pellen tot de kern van de pijn. En tot die kern komen we. We lopen samen richting rood en Rose komt dicht bij me staan, als een letterlijke steun en toeverlaat, een rots in de branding begin ik opnieuw die ui te pellen en kom ik deze keer echt tot de kern van mijn pijn en verdriet, wat zo “simpel” begint met afwijzing.

Rose blijft rustig en steunend, precies wat ik nodig heb. Wanneer alle emotie uit mij stroomt, iets wat anders niet zo goed of makkelijk lukt, is Rose daar. Zonder oordeel, met rust en liefde. Ik begraaf mijn gezicht in haar vacht en laat alles gaan. Het is hard werken, maar wat een bevrijding om zo tot een kern van mijzelf te komen. Om zo kwetsbaar te kunnen zijn. Iets wat mij bij andere mensen niet zo goed lukt.

Evy en ik sluiten af met nog even napraten. Rose neemt wat meer afstand, ze heeft door dat de sessie er op zit. Ik zet haar terug in de kudde en alsof ze even moest vertellen aan de andere wat er was gebeurd, staat ze lekker te kriebelen met een van de andere paarden.

Het was een heftige, maar goede sessie.

Nachtmerries bij kinderen

Vandaag een hele fijne coaching sessie gehad bij Evy en met Rose.  Ik had een best ingewikkeld onderwerp, maar Evy wist hier goed op in te spelen.  Evy wist de goede vragen te stellen en zette mij erg aan het denken.  Naar mate ik meer ging ontspannen kwam Rose naast mij staan, en had ik mega veel steun aan haar. We hebben samen een goede manier gevonden hoe ik mijn angsten kan omdraaien en opschrijven. Heel erg fijn!

Onzekerheid bij kinderen

Mijn dochter vond het heel fijn….. Ze was heel enthousiast. Ze zei ook dat het fijn was om over die dingen te praten terwijl haar lievelingsdieren erbij waren. Dank je wel voor deze goede ervaring voor mijn dochter…

Spiegelwerk bij controle loslaten

Ik heb onlangs een sessie paardencoaching bij Evy gevolgd. Dit was voor mij een hele bijzondere ervaring. Ik kwam met de hulp vraag dat ik het vaak moeilijk vind om samen te werken omdat ik niet graag de touwtjes uit handen geef.
Hierdoor ben ik in een groep erg gespannen en veeleisend naar andere toe en dit is niet bevoordelijk voor de werksfeer en kan er zelfs tot leiden dat ik met al het werk blijf zitten. Omdat ik mensen niet het vertrouwen geef hun eigen deel te doen. Toen ik mijn hulpvraag ging stellen stond ik al in de bak bij het paard. Het paard dat eerst dichtbij mij stond, liep snel van mij vandaan op het moment dat ik spanning in mij op aan het bouwen was vanwege de frustratie. Dit was al een heel kenmerkend moment omdat ik nu een hele directe spiegel voor kregen wat het gevolg is van mijn spanning en frustraties. Vervolgens kreeg ik de opdracht om samen met het paard naar een punt in de bak te lopen. Dit was symbool voor het samenwerken met iemand. In het begin was ik gespannen en toen het paard niet direct meeliep en deed wat ik wilde raakte ik onzeker waardoor ik nog meer gespannen werd. Toen Evy mij vervolgens een aantal vragen stelde waarna ik mijn gevoel uitsprak nam de spanning af en alsof het niets was liep het paard met mij mee en was er een ontspannen en werkwillige sfeer. De sessie heeft mij veel inzicht gegeven in hoe de reactie van andere is op mij zonder dat er omheen gedraaid word. Waardoor ik heel duidelijk weet waar ik nu aan kan gaan werken om een prettige samenwerksfeer te creëren in een groep.
A.

Spiegelwerk

Meteen zag ik in het gedrag van Murphy en Roos mijn verhaal terug.
Aan het begin van de coaching moest ik even wennen en dacht ik ‘wat is dit?’. Toen ik in de bak stond met 2 paarden en 4 mensen, waarvan 1 iemand Evy was, tegenover mij buiten de bak vertelde ik een verhaal, een kwetsbaar verhaal.
Ik stelde aan het einde van mijn verhaal de vraag; hoe kan ik met deze situatie omgaan? Meteen zag ik in het gedrag van Murphy en Roos mijn verhaal terug.
Dit gaf mij zoveel inzicht. Het was een keer andersom, ik kon naar het verhaal kijken zonder dat ik erin mee speelde. Dit was zo apart en interessant. Het heeft mij zoveel positieve inzicht gegeven op de situatie die eerst niet zo helder was.
Conclusie uiteindelijk; Laat mensen maar gaan als ze dat willen, er zijn altijd nog mensen die wel bij je blijven en je beschermen en steunen!
Ik zou dit zeker aanraden aan mensen! Dus heb jij een situatie, maakt niet uit wat voor situatie het is, en wil jij hier positieve inzicht in hebben? Maak dan gauw een afspraak bij Evy voor paarden coaching! Zij doet het top
C.

Spiegelwerk

Ik heb vorige week een oefen paarden coaching gehad bij Evy. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ondanks dat ik bewust was van de kracht van paarden deze impact nooit had verwacht.
Het was niet zo dat als je iets zei een paard dan 3x knipperde en dat het dan was. Nee de reacties van de paarden op mijn verhaal waren enorm. Honey rose ging letterlijk tussen mij en Murphy instaan na een bepaalde vraag van mij. Ik had hen beide gelinkt aan een bepaald persoon in mijn leven en zij reageerden precies zoals die personen zouden doen. Dit was voor mij zo intens dat ik opeens oprecht bang was voor Murphy. Terwijl ik 20 minuten daarvoor nog met haar had staan knuffelen. Puur om de manier waarop zij reageerde op mijn verhaal en de rol die ik haar had gegeven schoten er tranen in mijn ogen. Daar schrok ik van ik huil bijna nooit en dan stapt er een paard naar mij toe ( die ik normaal altijd vertrouw)en het enige wat ik wilde was wegrennen. Deze impact is bizar en dat ik mij dit realiseerden was belangrijk en heeft mij geholpen in omgaan met die personen in mijn leven. Ik wil Evy enorm bedanken voor wat zij mij heeft laten inzien..

X.

Get instant access to my bestselling ‘Awaken Femininity Program’ by entering your details below.