Veerkracht & angst overwinnen

Wist jij al dat angstproblemen tot de top 5 van de meest voorkomende mentale problemen die mensen ervaren horen? Circa 8% van alle mannen en 12,5% van alle vrouwen tussen de 18 en 65 jaar lijden aan angststoornissen (De Graaf e.a.. 2010). En dan hebben we het over een gediagnostiseerde klinische angststoornis, het aantal mensen wat regelmatig last heeft van angst maar nog wel normaal kan functioneren ligt veel hoger.

Paardencoaching

Bij Veerkracht & Angst Overwinnen helpt paardencoaching mensen om angsten te overwinnen en innerlijke kracht te vinden. Door interactie met paarden leren deelnemers omgaan met emoties, stress verminderen en hun zelfvertrouwen versterken, wat leidt tot een veerkrachtiger en angstvrijer leven.

Waarom Veerkracht & Angst Overwinnen​

Soms is het moeilijk uit te zoeken wanneer de angst precies begonnen is en in andere gevallen is er een heel duidelijk moment geweest (bijvoorbeeld bij een trauma). Angsten kunnen ook groeien, hierdoor kan het voorkomen dat een ervaring verwerken niet meer genoeg is om de angst te doen verdwijnen, de angst is in zo’n geval een eigen leven gaan leiden.

Bij de coaching voor angstproblematiek geef ik jou de mogelijkheid om aan je angsten te werken. Paarden zijn hele gevoelige dieren en kunnen subtiel reageren op de emoties en energie van mensen. Je kunt ze zien als spiegels voor onze gevoelens en gedachten, waardoor ze een krachtig hulpmiddel zijn om diepere inzichten in onszelf te verkrijgen

Angst voor dieren

Ik begrijp dat angst voor bepaalde dieren zoals slangen, spinnen, paarden of honden een uitdaging kan zijn. We werken stap voor stap aan het opbouwen van vertrouwen. Dus wil je je intense angst voor honden overwinnen, zodat je niet in paniek raakt zodra ze in de buurt zijn? Of wil je je angst voor spinnen overwinnen en leren hoe je rustiger kan blijven? Of belemmert je angst voor paarden belemmert je om te genieten van paardrijden en het contact met deze prachtige dieren. Dan is dit een goede optie voor jou!

Angst bij mensen

Angst bij mensenmassa's, assertiviteit, autoriteitsfiguren, spreken in het openbaar en specifieke mensen zijn veelvoorkomende uitdagingen voor veel mensen. Door middel van de coaching kunnen we werken aan je zelfvertrouwen, het omgaan met sociale situaties en het ontwikkelen van assertiviteit. Voel je je wel eens angstig en ongemakkelijk in drukke mensenmassa's, heb je moeite om je mening te uiten en assertief te zijn in situaties met autoriteitsfiguren, zoals op je werk? Of zorgt spreken in het openbaar voor een groep mensen voor intense angst en nervositeit? Dan is dit een goede optie voor jou!

Angst bij objecten

Ik begrijp dat angst voor objecten zoals naalden, scheermesjes, bacteriën, wanorde, lichtschakelaars, sloten en gasfornuis veel impact kan hebben. Met coaching kunnen we de oorzaken van deze angsten verkennen en technieken ontwikkelen zodat je angst voor deze objecten kunt overwinnen. Dus heb jij een intense angst voor naalden en injecties en wil je deze angst verminderen om rustiger te blijven tijdens medische procedures? Of voel je je ongemakkelijk en angstig bij wanorde en rommelige ruimtes en zoek je ondersteuning om deze angst te begrijpen en ermee om te gaan? Of heb je een irrationele angst rond het vergeten van lichtschakelaars, sloten en het gasfornuis? Dan is dit een goede optie voor jou!

Angst bij plaatsen

Ik begrijp dat angst voor plaatsen zoals vliegtuigen, publieke gebouwen, autorijden, ziekenhuizen, tandartsen en hoogten een impact kan hebben. Met de coaching werken we aan zelfvertrouwen en veerkracht, zodat je met de angst voor deze plaatsen om leert gaan. Dus ben je bang om te vliegen en vermijd je daarom reizen met vliegtuigen? Zorgt autorijden voor intense angst en spanning? Voel je je ongemakkelijk en nerveus in publieke gebouwen zoals winkelcentra of theaters? Ervaar je grote angst en paniek bij bezoek aan ziekenhuizen en tandartsen en wil je weer met vertrouwen medische afspraken te maken? Zorgen hoogten voor grote angst? Dan is dit een goede optie voor jou!

angst bij gebeurtenissen

Ik begrijp dat angst voor gebeurtenissen die geen of nauwelijks gevaar opleveren, of gebeurtenissen die zelden voorkomen, een uitdaging kan zijn. Met de coaching kunnen we werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en veerkracht, zodat je beter kunt omgaan met deze angsten en met meer rust en vertrouwen kunt leven. Dus voel je je angstig en gespannen bij het vooruitzicht van sociale evenementen, zoals feestjes of bijeenkomsten? Zorgt het idee van onverwachte veranderingen in je dagelijkse routine grote angst? Ervaar je intense angst en zenuwen bij het nemen van belangrijke beslissingen in mijn leven? Dan is dit een goede optie voor jou!

Interne angsten

Ik begrijp dat gevreesde gedachten, herinneringen, beelden en impulsen, of angst bij gevoelens en sensaties, emotioneel belastend kunnen zijn. Met de coaching kunnen we werken aan het verkennen en begrijpen van deze angsten, en je helpen om veerkracht op te bouwen en nieuwe manieren te vinden om ermee om te gaan. Dus heb je last van terugkerende angstige gedachten en beelden die mijn gemoedsrust verstoren? Ervaar je intense angst voor bepaalde gevoelens en sensaties, zoals paniekaanvallen? Wordt je geconfronteerd met angstige herinneringen en impulsen uit het verleden? Dan is dit een goede optie voor jou!

Contact

Omdat ik vrijwel de hele dag op stal doorbreng, ben ik vrij laat met reageren op de e-mail.
Wil je een gratis telefonisch informatiegesprek inplannen of wil je liever gelijk data inplannen?
Kijk dan hier verder: