Mentale Gezondheid & Spiritualiteit

Het welzijn van kinderen en jongeren is extra belangrijk in onze moderne wereld vol prikkels en uitdagingen. Als ouder wil je dat je kind gelukkig en veerkrachtig door het leven gaat. Coaching kan hier goed bij helpen. Het helpt kinderen en jongeren omgaan met emoties, zelfbewustzijn te bevorderen, mindfulness te ontwikkelen en innerlijke rust te vinden, zelfs in tijden van verandering. Ook spiritualiteit kan helpend zijn, dit geeft hoop, troost en innerlijke rust. Spiritualiteit kan via religie, kunst, muziek, natuur, (via de paarden) of persoonlijke waarden. Onderzoeken laten zien dat spiritualiteit helpt bij fysieke en mentale gezondheid, hoewel het precieze verband nog niet volledig begrepen is.

Paardencoaching

Bij Mentale Gezondheid en Spiritualiteit helpt paardencoaching kinderen en jongeren op een nuchtere manier om innerlijke rust en welzijn te vinden. De interactie met paarden bevordert emotionele stabiliteit en spirituele groei. Dit helpt hen om beter om te gaan met stress en angsten, en om een gezonde geestelijke balans te bereiken.

Waarom mentale gezondheid en Spiritualiteit ?

Veel kinderen en jongeren raken uit balans in de verwarrende wereld van vandaag. Wist je dat kinderen en jongeren vaak heel blij en kalm worden als ze in de natuur zijn? Bomen, vogels, paarden en de frisse lucht maken hen rustig en geïnspireerd. Als kinderen en jongeren in de natuur ontdekken hoe bijzonder alles is, kunnen ze ook iets speciaals ontdekken in zichzelf. Dat speciale gevoel van rust en geluk noemen we innerlijke rust. Het is alsof ze een stukje van de natuur in hun hart dragen. Ze voelen zich ook verbonden met de wereld om hen heen, alsof alles een grote familie is. De coaching helpt kinderen en jongeren  om deze speciale dingen te begrijpen en ze sterker te maken.

Emotiebeheersing

Kinderen en jongeren kunnen leren hoe ze hun emoties kunnen herkennen, begrijpen en op een gezonde manier kunnen uiten. De coaching helpt om nieuwe manieren te vinden om met verschillende gevoelens om te gaan. Ook het verkennen van spiritualiteit en mindfulness kunnen bijdragen aan innerlijke rust en bewustzijn. Voor kinderen en jongeren is het goed om te ontdekken hoe je beter je emoties kunt herkennen en begrijpen, onderzoeken welke gezonde manieren er zijn om je gevoelens te uiten als je overstuur bent en samen strategieën te bedenken om kalm te blijven in stressvolle situaties.

Stressvermindering

Stress is ook voor kinderen en jongeren een uitdaging. De coaching helpt om stress te verminderen door middel van mindfulness en ontspanningsoefeningen. Kinderen en jongeren leren hoe ze zich beter kunnen ontspannen en zichzelf kunnen kalmeren. Het is goed voor kinderen en jongeren om te ontdekken wat de tekenen zijn dat ze gestrest zijn en hoe ze ermee kunnen gaan en uit te vinden welke ontspanningsoefeningen ze rust geven.

Zelfacceptatie en Zelfvertrouwen

Kinderen en jongeren kunnen leren zichzelf te accepteren en zichzelf te waarderen zoals ze zijn. Tijdens de coaching ontdekken we manieren om jezelf te accepteren en lief te hebben, inclusief jouw unieke kwaliteiten. We verkennen sterke punten en talenten, en dat kinderenen jongeren hier trots op mogen zijn. Zo gaan ze steeds meer op zichzelf vertrouwen.

Hooggevoeligheid En Hoogsensitiviteit

Kinderen en jongeren die hoogsensitief zijn, kunnen met coaching leren hun unieke eigenschappen te omarmen en er kracht uit te halen. Ze kunnen de positieve kanten van de hoogsensitiviteit onderzoeken en leren waarderen, leren omgaan met momenten waarop gevoeligheid overweldigend kan zijn door middel van met behulp van specifieke technieken en trots zijn op wie ze zijn.

Zingeving en Identiteitsvorming

In de coaching kunnen kinderen en jongeren ontdekken wat voor hen belangrijk is en waar ze gelukkig van worden. Ze kunnen hun waarden, passies en doelen verkennen, waardoor ze meer richting en betekenis aan hun leven kunnen geven. We gaan onder andere in op de vragen wat maakt je gelukkig en wat vind je echt belangrijk in het leven? Hoe kan je je passies en interesses verkennen en volgen?

Verbinding met anderen

De coaching kan kinderen en jongeren helpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het het ontwikkelen van empathie en verbinding met anderen. Ze leren hoe ze op een respectvolle en zorgzame manier met anderen kunnen omgaan en relaties kunnen opbouwen. Ook werken we aan het beter communiceren en relaties opbouwen met familie en vrienden, wat het betekent het om empathie te tonen en hoe je dit in de praktijk kan brengen

Contact

Omdat ik vrijwel de hele dag op stal doorbreng, ben ik vrij laat met reageren op de e-mail.

Wil je een gratis telefonisch informatiegesprek inplannen of wil je liever gelijk data inplannen?
Kijk dan hier verder: