Anders Leren Met Paarden: Een Unieke Benadering van Leren

Sommige kinderen hebben op school extra hulp nodig. Ze vinden het moeilijk om te lezen, schrijven, rekenen, en andere vakken onder de knie te krijgen. Traditionele manieren van lesgeven werken niet altijd voor hen. Maar wat als er een andere manier van leren was, een manier die leuk en spannend is? Dit is waar Anders Leren Met Paarden binnenkomt.

Anders Leren Met Paarden is geen gewoon bijlesprogramma. Het betrekt paarden bij het leerproces. Deze vriendelijke en geduldige dieren worden partners in het leeravontuur van kinderen.

Lees snel verder!

2. Waarom Is Dit Belangrijk?

Voor sommige kinderen kan naar school gaan een stressvolle ervaring zijn. Ze voelen zich onzeker en gestrest over hun schoolwerk. Hier kan Anders Leren Met Paarden helpen. Het maakt leren een leuke en boeiende ervaring. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen van kinderen en verbeteren ze hun concentratie op schoolwerk.

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle kinderen op dezelfde manier leren. Sommige kinderen leren het beste door dingen te zien, anderen door te bewegen, en weer anderen door te luisteren. Anders Leren Met Paarden houdt rekening met deze verschillen en omvat alle manieren van het leren, zodat elk kind kan leren op zijn of haar eigen manier.

3. Hoe Werkt Anders Leren Met Paarden?

Bij Anders Leren Met Paarden maken we gebruik van kleuren, vormen en beweging om kinderen te helpen leren. Het is anders dan traditionele schoollessen. In plaats van stil te zitten en alleen maar te luisteren, worden kinderen actief betrokken bij hun leerproces. Ze bouwen de parcoursen (levensgrote klok, het spellingsparcours, de tafelvliegen) zelf op met kleurige materialen, bewegen rond en doen bewegingsoefeningen om hun hersenen wakker te schudden.

Stel je voor dat je de klok leert rekenen door met een paard door een mega grote klok heen te lopen, of dat je leert spellen door woorden te oefenen terwijl je op het paard van hindernis naar hindernis gaat. Dit is wat Anders Leren Met Paarden zo speciaal maakt. Het is als spelen terwijl je leert, en dat maakt kinderen gelukkig.

4. Waarom Is Dit Zo Leuk?

Anders Leren Met Paarden biedt onwijs veel voordelen. Allereerst groeit het zelfvertrouwen van kinderen. Ze beginnen te geloven in zichzelf en hun vermogen om te leren. Dit zelfvertrouwen is zo onwijs belangrijk, , omdat het kinderen helpt uitdagingen aan te gaan.

Daarnaast zijn de kinderen super gefocust. Omdat ze het hele parcours doorlopen op een super lief paard moeten ze overal op letten, lopen ze het goede parcours, lossen ze de vragen en de sommen goed op? Als ze heel erg twijfelen, wachten we gewoon even, nemen we de stof weer een keer rustig door terwijl ze heerlijk door de manen van het paard heen friemelen of zelfs languit op de dieren liggen.

Een ander voordeel is dat kinderen de lesstof beter begrijpen. Ze kunnen zich een duidelijk beeld vormen van wat ze leren, omdat ze er dwars doorheen lopen, wat het gemakkelijker maakt om te onthouden.

5. Voor Wie Is Dit?

Leren Met Paarden is geschikt voor kinderen die:

 • Moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen, en andere schoolvakken.
 • Moeilijk kunnen concentreren op hun schoolwerk.
 • Onzeker zijn over hun prestaties op school.
 • Angstig zijn voor toetsen.

6. Hoe Ziet Een Les Eruit?

Een typische les duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Uitleg van de lesstof: Kinderen beginnen met een visuele uitleg van wat ze gaan leren. Ze begrijpen waarom de lesstof belangrijk is.
 • Samen met het paard: Kinderen bouwen de lesstof na met kleurige materialen en doen bewegingsoefeningen. Dit is niet alleen leuk, maar ook educatief.
 • Warming-up: Een korte reeks bewegingsoefeningen om de hersenen actief te maken. Dit zorgt ervoor dat kinderen klaar zijn om te leren.
 • Oefenen: Kinderen leren door te bewegen, zowel op als naast het paard. Ze gebruiken hun hele lichaam om te leren, en dat maakt het leuk.

7. Thuis Oefenen

Het is belangrijk dat kinderen ook thuis oefenen. Ze krijgen leuke spelletjes en oefeningen om te doen. Ouders spelen een belangrijke rol bij Leren Met Paarden. Ze moeten hun kinderen thuis helpen oefenen. Het is ook goed als de school weet wat er gebeurt. Samenwerking tussen ouders en school is belangrijk voor het succes van Anders Leren Met Paarden. Als ouders betrokken zijn, gaat het leren beter.

8. Andere Vakken

Anders Leren Met Paarden helpt bij spelling, klokkijken en rekenen. Deze vakken worden op een leuke en boeiende manier benaderd. Het maakt het leren van deze vakken interessanter en aangenamer.

ALGEMEEN

Mindset
Op reis door de chillzone, leerzone en paniekzone. Herken niet helpende rode gedachten en leer hoe je ze verandert in helpende groene gedachten.

TAAL

Spelling
Leer de belangrijkste spellingregels: dichte klank (hakwoord), lange open klank, korte open klank, tweetekenklank, langermaakwoord, stomme e, sch en viertekenklank. Gebaseerd op de F&L methode Taal in Blokjes.

Werkwoordspelling
Hoe zit het toch met die d en die t in de tegenwoordige tijd en die de(n) en te(n) in de verleden tijd? Incl. ‘t kofschip.

REKENEN

Klokkijken analoog
Ren, rij en spring door de klok met hele en halve uren, kwart voor en kwart over en gebruik het stoplicht voor de minuten.

Klokkijken digitaal
Grip op de tijd door de digitale vrienden aan elkaar te koppelen.

Tafels
Welke tafel(s) wil jij leren? Ontdek het patroon en zet ze in je hoofd.

Optellen/aftrekken
Flitsen en splitsen met hoeveelheden en getallen. Verliefde harten op de getallenlijn tot 10, optellen/aftrekken op de getallenlijn tot 20 en getallen raden en optellen/aftrekken tot 100.

9. Waarom Is Dit Zo Leuk?

Kinderen vinden leren met paarden leuk omdat:

 • Paarden zijn vriendelijk en oordelen niet
 • Kinderen voelen zich veilig en ontspannen in hun aanwezigheid.
 • Paarden reageren op hoe kinderen zich echt voelen, zelfs als ze zich anders voordoen. Dit geeft de coach informatie om hen beter te begeleiden.
 • Paarden zorgen voor motivatie. Kinderen willen graag met de paarden werken en leren.
 • Buiten leren voelt als spelen. Het geeft kinderen zuurstof en een prikkelarme omgeving.

10. Het Wetenschappelijke Aspect

Het is belangrijk om te begrijpen dat Leren Met Paarden gebaseerd is op wetenschap. De driedimensionale beweging van het paard helpt kinderen om evenwicht te vinden tussen hun rationele en emotionele brein. Dit zorgt ervoor dat beide hersenhelften goed met elkaar communiceren, wat het leren vergemakkelijkt.

Bovendien legt deze benadering meer verbindingen tussen hersencellen aan, wat de informatieoverdracht versnelt. Het vermindert stresshormonen en verhoogt gelukshormonen, waardoor het algehele welzijn verbetert.

Wil je hier meer over weten?

Neem contact met me op of lees de pagina: School en bijles – Evy Lianne Coaching

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *