Coaching achtergrond

Werkwijze

NLP coaching

Ik heb een intensieve opleiding tot NLP coach gevolgd. NLP draait om het begrijpen van de interactie tussen ons brein (neuro), taal (linguïstisch) en gedrag (programmeren). NLP coaching kun je zien als het onderzoeken van je gedachten, emoties en acties, waarbij we dus vooral letten op hoe je denkt, hoe je communiceert en hoe dit je gedrag beïnvloedt. Ik help je onderzoeken hoe bepaalde denkpatronen en gedragspatronen je leven sturen en ik help je bewust te worden over wat dit met je doet.
Dit kan namelijk belemmerend zijn, met negatieve gedachten en  onbewuste overtuigingen of juist succesvol, vol persoonlijke groei en geluk.

Bij NLP coaching kun je nieuwe ‘routes’ in je hoofd aan te leggen, zoals positievere overtuigingen, communicatiestijlen en strategieën voor uitdagingen. Ik heb veel technieken om deze routes te versterken, zodat ze natuurlijk aanvoelen en je leven positief beïnvloeden.

De kracht van NLP coaching ligt in gerichte doelen, zoals zelfvertrouwen, leiderschap, relaties of angsten overwinnen.  Vergelijkbaar met het upgraden van geestelijke software, vergroot NLP coaching je functioneren en bereik verder dan je ooit voor mogelijk hield.

Coaching bij Angst

Ik heb de opleiding Coaching bij angst afgerond omdat angst is iets wat veel mensen ervaren, en in deze opleiding heb ik geleerd hoe ik cliënten nog beter kan helpen om hiermee om te gaan. Als coach vond ik het belangrijk om nog meer te begrijpen hoe angst werkt en hoe ik cliënten kan ondersteunen bij het verminderen van angstgevoelens en het herkennen van diepere problemen die ermee samenhangen. Wat ik heb geleerd, is meteen toepasbaar in de praktijk. Ik heb nu handige tools om cliënten te helpen bij het doorbreken van patronen die angst versterken en om hen te leren hoe ze met angst kunnen omgaan. 

Coaching bij hoogsensitiviteit

Ik heb de opleiding tot HSP coach afgerond want als HSP coach kan ik mensen die hooggevoelig zijn nog beter begeleiden en ondersteunen. In onze drukke wereld kunnen HSP’ers het lastig hebben, en mijn doel is om hen te helpen met hun hoogsensitiviteit. 
Ik heb praktische oefeningen en technieken meegekregen om de uitdagingen die hooggevoelige personen ervaren makkelijker te maken, deze zijn ook gelijk toepasbaar.

Hoogsensitieve personen hebben een gevoeliger zenuwstelsel en ervaren prikkels intenser. Dit heeft zowel voordelen als nadelen. Tijdens de opleiding heb ik geleerd hoe ik cliënten kan helpen om beter met hun hoogsensitiviteit om te gaan. Dit omvat onder andere het begrijpen van de kenmerken van hoogsensitiviteit, het omgaan met stress en angst, het benutten van de kracht van HSP, en het ontwikkelen van prikkelregulatie en frustratietolerantie.

Of het nu gaat om volwassenen of kinderen, ik kan nu maatwerk begeleiding bieden die gericht is op het verbeteren van relaties, het omgaan met prikkels, en het creëren van rustmomenten.

Zelfvertrouwen voor kinderen

Bij de opleiding Zelfvertrouwen voor kinderen heb ik geleerd hoe ik kinderen kan helpen om zelfvertrouwen op te bouwen en een positief zelfbeeld te ontwikkelen. De opleiding gaf mij trainingsmethoden die ik kan combineren met paarden om het zelfvertrouwen van kinderen te vergroten, onzekerheid en faalangst te verminderen, sociale en assertieve vaardigheden te versterken en een negatief zelfbeeld tegen te gaan.