Jezelf zijn en Groeien: Ontdek je Kracht

Kinderen hebben vaak moeite om voor zichzelf op te komen of voelen zich onzeker over wie ze zijn en wat ze kunnen. Met de coaching ontdekken we waar het gebrek aan zelfvertrouwen vandaan komt en krijgen ze handvatten om zelfverzekerd de toekomst tegemoet te treden. Stap voor stap ga je van onzekerheid naar zelfvertrouwen en ervaar je hoe je van binnen zekerheid kunt voelen, en dit in je dagelijkse leven kunt toepassen.

1999: Ik loop op het schoolplein en hoor: “Sssst!”, “Pas op, daar komt ze!” Ik zoek snel een rustig plekje op waar ik zitten en dromen. Vroeger was ik nog een enthousiaste spring-in-het-veld maar doe ik niet meer. De bel gaat en we gaan naar binnen. De juf begint te praten: “Ik wil dat Evy en nog twee meiden met mij mee komen.” Iedereen kijkt naar me, ik wordt verlegen en ik loop twijfelend mee. De juf zegt dat er een poëzieboekje rond is gegaan waarin hele lelijke dingen over mij staan geschreven. Waarom werd dit geschreven? Het antwoord was dat ik te gevoelig was.

Mijn ouders hebben veel gedaan om mij te helpen: verschillende trainingen, judo, een maatschappelijk werker. Maar ik bleef moeite houden met sociale situaties. Tot mijn ouders een paard kochten. Paarden hebben een hele andere manier van communiceren. Ze hebben duidelijkheid nodig: nee is echt nee, je moet het voelen in je buik. Je moet sterk maar gevoelig zijn. Daarnaast geven paarden ook troost, je kan met ze knuffelen. Hoe meer ik met paarden omging, hoe sterker ik werd.

Evy Lianne

Paardencoaching

Bij Jezelf Zijn En Groeien ontdekken kinderen via paardencoaching hun innerlijke kracht. De interactie met paarden bevordert zelfbewustzijn en zelfacceptatie. Dit helpt kinderen om hun eigen unieke pad te volgen en zelfverzekerd te groeien, waardoor ze zichzelf kunnen zijn en hun potentieel kunnen vervullen.

De Kracht Van Zelfvertrouwen

Soms voelen we ons allemaal een beetje onzeker, en dat is helemaal oké. Maar als die onzekerheid ervoor zorgt dat we niet alles kunnen doen wat we willen, is het tijd om er iets aan te doen. Met coaching gaan onderzoeken waar die onzekerheid vandaan komt en werken we eraan om ons zelfvertrouwen te laten groeien.

Zelfvertrouwen is niet alleen belangrijk voor hoe we onszelf laten zien aan de buitenwereld, maar ook voor hoe we ons vanbinnen voelen. Als we in onszelf geloven, weten wie we zijn en wat we kunnen, dan voelen we ons sterk en zeker. Met coaching leer je niet alleen om te doen alsof je zelfvertrouwen hebt, maar om dat vertrouwen echt van binnenuit te voelen.

Tijdens de coaching ontdekken we samen wat jouw sterke kanten zijn en waar je nog aan kunt werken. We leren hoe je van binnenuit kunt groeien, zodat je zelfverzekerder wordt. 

Zelfacceptatie

Sommige kinderen of jongeren hebben extra handvaten nodig om om te gaan met angsten en twijfels en om hun zelfvertrouwen te vergroten. Ik help ze met hoe ze van zichzelf kunnen houden en zichzelf kunnen accepteren zoals ze zijn. We ontdekken samen hun sterke kanten en laten zien hoe uniek en waardevol ze zijn. Ze leren wat hen blij maakt en hoe ze die kracht kunnen gebruiken om moeilijke dingen aan te pakken. Met deze nieuwe kennis voelen ze zich sterker en zekerder. Ze begrijpen dat ze altijd zichzelf kunnen zijn en dat ze veel kunnen bereiken, omdat ze hun eigen kracht kennen. Dit is een belangrijke stap naar een positiever gevoel over zichzelf en het leven.

Onzekerheid

Veel kinderen en jongeren voelen zich regelmatig onzeker. Je kunt die onzekerheden merken in hun taalgebruik, je hoort vaker ‘Ik kan het niet’. Ook merk je dat ze veel om bevestiging vragen of durft geen hulp durven vragen. Ze zijn vaker bang om fouten te maken en doen vooral dingen die meteen lukken. Ze komen niet voor zichzelf op of juist té, overschreeuwen zichzelf, zijn perfectionistisch, vinden nieuwe situaties spannend. Geven sneller op als iets niet lukt of zijn snel gefrustreerd en boos. Tijdens de coaching gaan we aan de gang om meer zelfvertrouwen te krijgen en duidelijke grenzen te stellen. We gaan ook werken aan de angsten aan die kinderen en jongeren hebben. Stap voor stap zullen de kinderen en jongeren merken dat die onzekerheden minder worden.

Communicatievaardigheden Verbeteren

Goed kunnen praten en luisteren is superbelangrijk voor kinderen en jongeren. Het helpt ze later in hun leven om succesvol te zijn. Tijdens de coaching krijgen kinderen en jongeren handvaten om beter te worden in communiceren. Coaching is geweldig om kinderen en jongeren te helpen groeien in hun communicatieve vaardigheden. We werken aan leren luisteren, praten, vragen stellen en begrijpen hoe anderen zich voelen. Waardoor de kinderen en jongeren zelfverzekerd en effectief communiceren, wat hen helpt in allerlei situaties in hun leven.

Zelfleiderschap Ontwikkelen

Zelfleiderschap voor kinderen en jongeren betekent dat ze leren hoe ze zelf hun taken en doelen kunnen aanpakken. Het draait om begrijpen wie je bent, je talenten ontwikkelen en zelf verantwoordelijkheid nemen. Bij de paarden kan dit betekenen dat een jonge ruiter, genaamd Lisa, zich vrijwillig aanbiedt om de paardenborstels op te ruimen na het rijden. Ze toont haar leiderschap door zelfstandig bij te dragen. Het ontwikkelen van zelfleiderschap op de manege helpt kinderen en jongeren in alle aspecten van het leven, zoals school en toekomstige carrières. Het is een waardevolle vaardigheid die groeit met ervaring en bewuste ontwikkeling.

Omgaan Met Weerstand

Kinderen en jongeren moeten leren omgaan met weerstand. In gesprekken kunnen ze merken dat anderen niet altijd luisteren, geen zin hebben in het gesprek of het niet eens zijn met hun idee. Weerstand is eigenlijk een teken van betrokkenheid en opkomen voor eigen belangen. Het is belangrijk om te begrijpen waarom iemand weerstand toont en samen een oplossing te vinden. We onderzoeken verschillende strategieën, afhankelijk van de situatie en de mate van weerstand.

Positief Denken En Zelfsabotage Overwinnen:

Kinderen en jongeren moeten leren om positief te denken en zichzelf niet in de weg te zitten. Soms doen we dingen waardoor we onze doelen niet bereiken, zoals uitstellen of twijfelen. Dat komt vaak door angst om te falen, laag zelfvertrouwen, perfectionisme, of negatieve gedachten. Het is eigenlijk een manier om onszelf te beschermen, maar het houdt ons tegen. Door te begrijpen waarom we dit doen en door positief te denken, kunnen we voorkomen dat we onszelf in de weg staan en succesvoller zijn.

Contact

Omdat ik vrijwel de hele dag op stal doorbreng, ben ik vrij laat met reageren op de e-mail.

Wil je een gratis telefonisch informatiegesprek inplannen of wil je liever gelijk data inplannen?
Kijk dan hier verder: